Saai, zacht en wisselvallig

Op de weerkaarten zien we hogedruk te zuiden en lagedruk ten noorden van ons. Hierdoor hebben we te maken met een zuidwestelijke aanvoer van (erg) zachte lucht, woensdag en donderdag kan het 11 tot 12 graden worden. Af en toe trekken wat fronten over die voor wat regen gaan zorgen, vooral op donderdag.

Maandagmiddag: Grijs maar droog bij zo’n 7 graden en een matige zuiden- tot zuidwestenwind, kracht 4. In de nacht een graad of 3 en een klein beetje regen.

Dinsdag: Perioden met zon bij een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind, kracht 4 tot 5, en zo’n 7 graden. In de nacht gaat de temperatuur oplopen naar zo’n 10 graden en dat gaat gepaard met wat regen.

Woensdag: Het is boterzacht met ca. 11 graden. Er valt af en toe wat regen en er staat een matige zuiden- tot zuidwestenwind, kracht 3. In de nacht “koelt” het even af naar 6 graden, maar al snel loopt de temperatuur alweer op naar 11 graden en gaat het regenen.

Verdere vooruitzichten: Donderdag regen en erg zacht met 11 of 12 graden, in de middag wordt het droger met misschien nog even de zon. De dagen erna een afwisseling van zon, wolken en een bui bij temperaturen zo tussen de 6 en 9 graden.