Rustig, fris en enkele buien

We hebben tot woensdag a.s. te maken met een koude bovenlucht (rond de -25 op 5km) waarin enkele troggen ons passeren die de buiigheid af en toe doen opleven, vooral zaterdagmiddag. Verder is het rustig weer, in het weekend weinig wind en frisse nachten. De weersverbetering vanaf woensdag zit nog steeds in de kaarten.
 
Vrijdag:
Bij een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind, kracht 4 tot 5, flinke opklaringen en meest droog. In de loop van de dag ontstaan er verspreid enkele buien, met name in de noordwestelijke helft van de provincie, mogelijk met een klap onweer. Het wordt  ca. 16 graden. In de avond en nacht meest droog en kans op mistbanken bij een frisse 7 graden.
 
Zaterdag:
Het is half tot zwaar bewolkt en er vallen verspreid weer enkele (onweers)buien, bij rond de 15 graden. De zuidwestenwind is meest matig, kracht  3. In de nacht weer meest droog en ca. 6 graden.
 
Zondag:
Er staat erg weinig wind en verspreid enkele buien, tussendoor de zon. Het wordt 16, bij langere opklaringen 17 graden. in de nacht weer fris met ca. 7 graden.
 
Maandag:
Zon, wolken en enkele buien wisselen elkaar af bij ca. 16 graden en een matige matige noordwestenwind, kracht 3 tot 4.
 
Verdere vooruitzichten:

Vanaf woensdag meest droog en langzaam naar normaal (19 graden) oplopende temperaturen.