Rustig en vooral droog weer

Op de weerkaarten zien we depressie Danielle boven Duitsland een beetje rondtollen en ze zorgt bij ons voor een noordoostelijke aanvoer met af en toe buien. In het weekend komt een oude bekende, hoog Peter, weer even in beeld en geeft ons een fris, maar rustig en meest droog weekend met vooral zondag zonnige perioden. Addertje onder het gras is dan echter eventuele mist die moeilijk oplost.

Vrijdag:

De dag begint met een zon-wolkenmix met kans op een verspreide bui  bij een graad of 12 en een matige noordoostenwind, kracht 3 tot 4. Later op de dag meer regen. In de nacht zakt de temperatuur naar een graad of 5.

Zaterdag:

Er is een afwisseling van zon en wolken, maar nog steeds kans op een bui, vooral langs de kust. Het wordt ca. 10-11 graden en de wind is zwak tot matig uit het noordoosten, kracht 2 tot 3. In de nacht fris met ca. 3 graden en kans op vorst aan de grond en vorming van mist.

Zondag

De dag begint met kans op mist en dan is het bij vrijwel geen wind de vraag hoe snel die oplost. Verder rustig weer met een zwakke veranderlijke wind. Het wordt afhankelijk van de hoeveelheid zon maximaal een graad of 12. Vooral langs de kust is er kans op van zee binnendrijvende bui. In de nacht toenemende bewolking bij een graad of 5.

Maandag

Een meest grijze dag met in de loop van de dag wat regen bij ca. 9 graden en een matige tot vrij krachtige oostenwind.