Rustig en meest droog weer

Het hoog Quinn met z’n kern boven Frankrijk zorgt bij ons voor rustig en zacht weer met ca. 15 graden. Zwakke uitlopers van stormdepressie Florenthine tussen IJsland en Noorwegen geven vandaag vrijdag bewolking en kans op af en toe wat lichte regen. In het weekend dan overdag meest droog met op zaterdag de meeste zon, maar mist en nevel kunnen hardnekkig zijn in deze tijd van het jaar.

 

Vrijdag:

Bij een meest matige westen- tot noordwestenwind, kracht 4, wordt het een graad of 14 bij veel bewolking en een kleine kans op wat lichte regen. Opklaringen bereiken ons denk ik niet voor het donker. In de nacht een minimumtemperatuur van rond de 6 graden.

Zaterdag:

Bij een zwakke tot matige westen- tot noordwestenwind, kracht 2 tot 3, eerst kans op mist, maar vervolgens flinke perioden met zon en ca. 15 graden. In de nacht zakt de temperatuur naar een graad of 8 en is er kans op enkele buien.

Zondag:

In de ochtend vrij veel bewolking en nog kans op een bui, later een afwisseling van zon en wolken bij ca. 15 graden en een matige westen- tot noordwestenwind, kracht 3. In de nacht een minimumtemperatur van rond de 6 graden.

Maandag:

Eerst kans op mist, verder komt af en toe wat zon bij een zwakke tot matige zuidoostenwind, kracht 2 tot 3, en het wordt ca. 15 graden.

Verdere vooruitzichten:

 Licht wisselvallig en temperaturen geleidelijk dalend naar een graad of 10.