Rustig en droog winterweer

Zoals al eerder gezegd is het momenteel kilometerwerk omdat de grens van aflandige- of aanlandige wind precies boven ons hoofd zwabbert. Het lijkt erop dat dit weekend de grens weer wat opschuift naar het noorden waardoor we met drogere en koudere lucht te maken gaan krijgen met veel zon, overdag (lichte) dooi en in de nachten vorst die, zeker verder landinwaarts,  af en toe pittig kan uitvallen. Overdag wat dooi is trouwens niet zo erg zolang de dauwpunten laag zijn en dat zijn ze de komende dagen.

Vandaag vrijdag:
Naast flinke wolkenvelden ook wat zon bij een zwakke veranderlijke wind. De temperatuur loopt op tot een graad of 4 à 5 langs de kust in het noordwesten tot iest boven nul in het zuidoosten. In de nacht ook veel bewolking en daarom temperaturen rond het vriespunt tot zo’n min 2 graden, bij eventuele langere opklaringen lager.

Zaterdag:
In de loop van de dag meer opklaringen bij een zwakke tot matige oosten- tot zuidoostenwind en temperaturen in de middag even van 1 tot 3 graden boven nul. Er volgt een koude nacht met matige vorst, zo tussen min 5 en min 8 graden.

Zondag:
Een winterdag zoals velen willen zien. Eerst kans op enkele mistbanken, vervolgens veel zon bij temperaturen rond het vriespunt en zwakke veranderlijke wind. In de nacht temperaturen rond de min 5 graden.

Maandag:
Bij een zwakke tot matige zuidwestenwind wisselend bewolkt en in de middag even boven nul.

Verdere vooruitzichten:
Aanhoudend rustig, droog winterweer met in de nachten (afhankelijk van opklaringen) lichte tot matige vorst en overdag een paar uurtjes even een paar graden boven nul.