Richting de 20 graden in het weekend

Het Hogeland – Nog steeds hebben we te maken met de scheidingslijn van zachte lucht boven Duitsland en de koelere lucht bij ons. In het weekend gaat de stroming echter om naar het oosten en dan komt de warmere lucht naar ons toe, het kan dan 20 graden worden bij niet al teveel wind en ook de zon er heel aardig bij.

Vandaag vrijdag: Als je richting het zuidwesten kijkt zie je de opklaringen, maar bij ons blijft het vandaag grijs met vooral in de ochtend regen, in de middag ook droge perioden. Het wordt maximaal een graad of 10 bij een zwakke wind. In de middag wordt de wind matig en draait noordwest. In de nacht een graad of 5.

Zaterdag: Vanuit het oosten wint de zon steeds meer terrein en de temperatuur loopt op richting de 20 graden bij een eerst een zwakke, later matige oostenwind, kracht 3 tot 4. In de namiddag en avond kan er heel lokaal een bui ontstaan. Een zachte nacht met een graad of 9.

Zondag: Veel zon, een matige oostenwind en rond de 20 graden. In de middag kan de wind wat meer van zee gaan waaien en dan koelt het direct een paar graden af.

Verdere vooruitzichten: Maandag nog erg zacht en zonnig lenteweer, vanaf dinsdag flink koeler met later ook weer kans op nachtvorst. Wel is het meest droog en zien we ook de zon regelmatig.