Restaurantschip Het Appeltje dreigt te kapseizen

PIETERBUREN – Restaurantschip het Appeltje aan het Martenspad in Pieterburen liep zaterdagochtend vol met water.

Het schip kwam scheef te hangen, waarna de brandweer er aan te pas moest komen om het water uit het schip te pompen. Dat ging echter niet zonder slag of stoot; een deel van de tuin moest worden gedemonteerd om de brandweerwagen dichtbij genoeg te krijgen.

Na wat slijpen en trekken kon na een half uurtje de brandweer beginnen met het leegpompen van het schip. Een brandweervrouw is in waadpak het schip in gegaan om het lek te zoeken. Het is niet bekend waardoor en hoe het schip is volgelopen. Het restaurant gaat dit weekend niet meer open.

Lek

Het lek zou ontstaan zijn door een kapotte afvoer. De brandweer is zo’n drie uur bezig geweest. Zes jaar geleden dreigde het schip ook al te zinken, toen door een kapotte waterleiding.

Foto’s: Ingmar Vos / 112Hogeland

restaurant schip boot restaurantschip appeltje 't appeltje het appeltje brandweer water zinken kapseizen lek te water restaurant schip boot restaurantschip appeltje 't appeltje het appeltje brandweer water zinken kapseizen lek te water restaurant schip boot restaurantschip appeltje 't appeltje het appeltje brandweer water zinken kapseizen lek te water restaurant schip boot restaurantschip appeltje 't appeltje het appeltje brandweer water zinken kapseizen lek te water restaurant schip boot restaurantschip appeltje 't appeltje het appeltje brandweer water zinken kapseizen lek te water