Regenachtig weer

Oktober was in onze provincie met 9,7 graden gemiddeld aan de koele kant (normaal 10,3 graden). Verder was het een rustige en droge maand met 41 mm neerslag tegen 72 mm normaal. De zon scheen met 103 uren iets minder dan de 115 uren van het langjarig gemiddelde.

November begon fris en gaat daar nog even mee door. Liefhebbers van mooie buienluchten kunnen af en toe hun hart ophalen. In een noordwestelijke stroming, tussen hoog Rafael boven de Oceaan en laag Gisi bij de Oostzee, trekken er regelmatig buien over en de temperatuur ligt zo rond de 10 graden in de komende dagen. De meeste buien gaan overigens in de kuststrook vallen.

Woensdag:

Regelmatig vallen er buien, tussendoor de zon bij ca. 11 graden. Er staat eerst nog een krachtige noordwestenwind, kracht 6, in de loop van de dag afnemend. In de nacht zakt de temperatuur naar een graad of 4, in opklaringen nog wat lager met kans op vorst aan de grond.

Donderdag:

Bij een matige westen- tot zuidwestenwind in de loop van de dag steeds meer bewolking en verspreid enkele buien bij een graad of 10. In de avond en nacht een tot (vrij) krachtig toenemende wind, kracht 5 tot 6, en buien bij ca. 6 graden.

Vrijdag:

Vrij veel bewolking en af en toe wat regen bij ca. 9 graden.

Verdere vooruitzichten:

In het weekend meer zon en droger, maar fris met ca. 9 graden en in de nachten gaat het richting het vriespunt.