Regenachtig en veel wind, zondag droog

Deze vrijdag valt er regelmatig regen en gaat de wind ook flink aantrekken, tot mogelijk stormachtig, kracht 8, langs de kust met kans op zware windstoten. Zaterdag vrijwel geen wind, maar wel nat. Zondag komen we even in de warme lucht en kan het tot zo’n 22 graden worden, maar ook dan vrij veel bewolking en kans op een (onweers)bui.

Vrijdag: Het is bewolkt en regelmatig valt er regen bij een over de dag geleidelijk toenemende zuidwestenwind. Later in de middag en avond staat er langs de kust een harde tot stormachtige zuidwester met kans op zware windstoten tot zo’n 85 km/u. In de nacht rustiger bij af en toe regen en ca. 12 graden.

Zaterdag: Een front blijft wat slepen boven ons hoofd met als gevolg een natte dag bij een zwakke westen- tot zuidwestenwind en een graad of 14. In de nacht wordt het droog bij amper temperatuurteruggang.

Zondag: Het zal wat klammig aanvoelen voor de 4 mijl lopers! Er stroomt zachte, maar vochtige lucht binnen. Het is half tot zwaar bewolkt bij een tot (vrij) krachtige toenemende, wat vlagerige wind uit zuidelijke richtingen, kracht 5 tot 6. De temperatuur loopt op tot zo’n 22 graden langs de Duits grens. De kans op een bui is eerst klein, in de loop van de middag neemt de kans op een bui toe, mogelijk met een klap onweer.

Verdere vooruitzichten: Maandag 16 graden en in de loop van de de dag en in de avond/nacht regen. Dinsdag en woensdag perioden met zon, een enkele bui en met ca. 15 graden (dinsdag mogelijk een paar graden zachter) normale temperaturen voor de tijd van het jaar.