Regen, maar hoeveel? Vanaf het weekend weer droog

Het Hogeland – Juli verloopt tot nu toe koel en droog. De komende dagen kan er regen van betekenis gaan vallen, maar het is vooral in de vorm van buien en dan is het maar de vraag hoe de neerslag verdeeld wordt over de provincie. Vanaf zondag is het weer meest droog. De temperaturen worden de komende dagen ook wat hoger, maar nog geen zomerse waarden.

Woensdag: Vanuit het westen neemt de bewolking geleidelijk toe en in de de middag gaat het op steeds meer plaatsen wat regenen. Het wordt ca. 18 graden bij een matige naar zuid draaiende wind, kracht 3. In de avond nog wat regen, later overgaand in enkele buien bij ca. 14 garden als minimum.

Donderdag: Er is veel bewolking. In de ochtend een enkele bui, in de middag meer en zwaardere buien met kans op een klap onweer en windstoten. Het wordt ca. 20 graden bij een zwakke tot matige van zuid naar west draaiende wind, kracht 2 tot 3. In de avond wordt het droog en een minimum van ca. 14 graden.

Vrijdag: Zon en wolken wisselen elkaar af, maar in de onstabiele lucht ontstaan er buien, met kans op onweer en windstoten. Het wordt zo’n 20 graden (indien de zon wat langer schijnt wat hoger) en de wind is meest zwak en veranderlijk van richting. In de avond en nacht meest droog bij ca. 14 graden.

Verdere vooruitzichten: Zaterdag nog kans op verspreid enkele buien, vanaf zondag meer zon en meest droog. De temperaturen liggen zo rond de 20 graden bij een matige noordwestelijke wind. Begin volgende week meest droog bij een afwisseling van zon en wolken en zo’n 17 tot 20 graden, later een paar graden hoger.