Na regen komt zonneschijn, in het weekend

Op de weerkaart zien we hoog Sonja boven Scandinavië, maar ook laag Utz boven Duitsland en die bezorgt ons al sinds maandag wolken en sinds dinsdagavond ook regen. Utz blijft nog even rondtollen, pas in het weekend lijkt het geheel droog te blijven met flink wat zon en een temperatuur boven de 15 graden.

Vandaag woensdag:

Veel bewolking bij een matige tot vrij krachtige oosten- tot noordoostenwind en een graad of 15. Af en toe kan het nog wat licht miegelen, maar een enkele opklaring  is ook mogelijk. In de nacht meest droog en een graad of 7.

Donderdag:

Er staat een stevige noordoostenwind, matig boven land, kracht 4 en (vrij) krachtig langs de kust, kracht 5 tot 6. De dag begint droog met een enkele opklaring, maar later neemt de kans op regen weer toe vanuit Duitsland bij ca. 11 graden. Tijdens de dodenherdenking is de kans op wat regen groot bij nog steeds een stevige noordooster en een graad of 8.

Bevrijdingsdag:

Eerst nog veel bewolking en kans op wat gemiegel, maar opklaringen proberen in de loop van de middag terrein te winnen vanuit het noorden, maar of het overdag nog lukt…. Er staat verder een matige noordoostenwind, kracht 4, bij een graad of 11. In de nacht opklaringen en een graad of 5.

Verdere vooruitzichten:

Zaterdag en zondag zonnige perioden en temperaturen oplopend boven de 15 graden, na het weekend ook droog en geregeld zon, maar bij een noordwestenwind weer wat koeler.