Regen en wind

Het Hogeland – Een diepe stormdepressie, genaamd Fenja, ligt op de Oceaan en trekt langzaam naar Noorwegen. We krijgen vanaf maandagavond te maken met de fronten van Fenja en die geven tot en met woensdag naast regen af en toe ook veel wind.

Maandag: Op een verdwaalde bui na is het droog en we zien af en toe wat zon bij zo’n 8 graden en een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind , kracht 4 tot 5. Later in de middag gaat de lucht dicht trekken en later op de avond gaat het regenen bij een aantrekkende en naar zuid draaiende wind. In de het eerste deel van de nacht dan een krachtige tot harde zuidenwind met windstoten tot zo’n 70 km/u. Later afnemend.

Dinsdag: De dag start met regen, maar de regen trekt in de ochtend naar Duitsland weg en we krijgen even wat opklaringen bij een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind. Het is zacht met temperaturen die gaan oplopen tot zo’n 10 graden. Later in de middag wordt het weer grijs en volgt af en toe regen, later in de avond en nacht weer meest droog. De wind gaat aantrekken tot hard of stormachtig langs de kust, kracht 7 tot 8, met kans op zware windstoten tot zo’n 85 km/uur, aan het eind van de nacht afnemend. Het koelt amper tot niet af in de nacht.

Verdere vooruitzichten: Woensdag veel bewolking en vooral in de middag af en toe regen bij zo’n 11 graden. De zuidwestenwind neemt in de loop van de dag steeds verder af. Donderdag droog met flink wat zon bij zo’n 8 graden, vrijdag weer wat regen. Volgende week lijkt het droger, rustiger, zonniger en kouder te gaan worden door de opbouw van een hoog in onze omgeving.