Regen en wind dit weekend – weersverwachting

Het laag Peter trekt de komende dagen van Noorwegen naar Polen, tegelijkertijd bouwt zich een nieuw hoog op boven Zuid-Engeland. Tussen die 2 systemen komt een stevige noordwestelijke stroming op gang. Deze vrijdag is het op een enkele bui na droog, maar in het weekend gaan er, bij een stevige wind, flinke buien vallen waarbij er kans is op hagel, windstoten en een klap onweer.  Wel lijken de middagen het beste weer te geven met minder wind en buien.
www.weersverwachting-groningen.nl
 
Vrijdag:
De zon is er weer bij. Verder stapelwolken en met name in de middag is er, bij een graad of 9, kans op een lokale bui. De wind is noordwestelijk en eerst matig, kracht 3. In de avond en nacht gaat de wind geleidelijk toenemen tot hard, kracht 7, en komen er buien.
 
Zaterdag:
In de ochtend bij ca. 8 graden en een harde noordwestelijke wind, kracht 7, met windstoten (vooral bij buien) tot zo’n 75 km/u. Bij de buien verder kans op hagel. De meeste buien lijken zo tussen 9 en 12 te gaan vallen. In de middag flinke opklaringen, iets afnemende wind en slechts een enkele bui. In de avond en nacht nemen wind en buiigheid weer toe bij ca. 5 graden.
 
Zondag:
In de ochtend een harde, mogelijk even stormachtige noordwestenwind, kracht 7 tot 8, in de middag afnemend naar krachtig, kracht 6. Bij ca. 8 graden is er een afwisseling van zon en wolken (mooie luchten!) en buien met kans op hagel, een klap onweer en windstoten tot zo’n 75 km/u.
 
Verdere vooruitzichten:
Maandag nat, daarna minder wisselvallig  en wat zachter.