Prima weer de komende tijd

We kijken eerst nog even terug naar april. Deze maand was in onze provincie flink te warm met 11,1 graden gemiddeld tegen 8,8 graden normaal. Dat geeft een top 5 positie. April 2011 blijft de koploper met 11,8 graden gemiddeld. De hoeveelheid zon was met 185 uren normaal en ten slotte was het – vooral door de plensbuien – een natte maand met gemiddeld 73 mm tegen 40 mm normaal.
 

 
In de nacht naar donderdag trekt nog een band met een beetje regen over, maar vervolgens gaan we voor een langere periode stabiel weer krijgen met flink wat zon en oplopende temperaturen.
 
Vandaag woensdag:
Vriendelijk weer met flink wat zon en een matige zuidenwind, kracht 3 tot 4, bij ca. 16 graden. In de avond toenemende bewolking gevolg door een beetje regen bij ca. 8 graden als minimum.
 
Donderdag:
Bij een matige noordwestenwind wordt het zo’n 11 graden aan de kust tot zo’n 14 graden dieper landinwaarts met flink wat zon. In de nacht fris met een graad of 3 en kans op vorst aan de grond.
 
Verdere vooruitzichten:
Met de zon in de hoofdrol droog en temperaturen geleidelijk oplopend van 16 graden op vrijdag naar boven de 20 graden in het weekend bij een oosten- tot noordoostenwind.