Politie neemt nieuw dienstvoertuig in gebruikt

Het Hogeland – Sinds enkele dagen rijdt de politie rond met het nieuwe dienstvoertuig: een Mercedes-Benz B-klasse. Agenten zijn erg te spreken over de nieuwe auto, die langzaam de huidige Volkswagen Tourans zal vervangen.

tekst gaat verder onder de foto

 

Het bureau in Zuidhorn ontving deze week het eerste exemplaar. Binnenkort zal er een tweede B-klasse te vinden zijn op het Hogeland en in het Westerkwartier. Wanneer het bureau in Uithuizen de nieuwe voertuigen krijgt is nog niet bekend.

De Mercedes is krachtiger en heeft een betere wegligging dan de Volkswagen. Er is een nieuwe ledbalk op het dak bevestigd, met nog betere verlichting er in. Eén ding moesten de agenten wel nageven: de Touran is robuuster dan de B-klasse en staat hoger op zijn wielen. De vastgelijmde ‘schakelflippers’ zijn een lichte teleurstelling voor de agenten, die nu volledig op de automaat moeten vertrouwen. 

tekst gaat verder onder de foto

 

Omdat de auto compacter is dan zijn voorganger is er minder ruimte op de achterbank. Ook in de achterbak is minder ruimte dan voorheen, maar alle benodigde materialen, zoals pylonen, een AED en helmen, zijn nog steeds te vinden.