Poes Noa bezorgt brandweer helse klus

Winsum – Poes Noa uit Winsum is zondag rond het middaguur met hulp van de brandweer uit een hoge boom gered aan de Borgweg in Winsum.

Rond tien over elf zondagochtend kwam de melding binnen. Via de dierenambulance was de brandweer ingeschakeld omdat Noa al een dag in de boom zou zitten en zelf niet naar beneden kwam. De brandweer probeerde de poes met een ladder te bereiken maar dit mislukte, waarna de poes nog hoger de boom in kroop. Hierop is besloten een hoogwerker uit Groningen te alarmeren. Om de hoogwerker goed op te kunnen stellen is de Borgweg tussen de N361 en de Blauwe Schuit voor al het verkeer tijdelijk afgesloten. 
 
tekst gaat verder onder de foto
 
Toen de brandweer met de hoogwerker eenmaal bij de poes was aangekomen verplaatste ze zich naar een andere boom. De twee brandweervrouwen in het bakje verplaatsen zich ook, waarna de poes van een meter of tien naar beneden sprong. Het dier kwam op vier pootjes terecht, en heeft nog zes levens over. Ze nam daarna de benen richting de woning van de baasjes. De reddingsactie werd door een groot aantal mensen aanschouwd.