Persoon zwaargewond na te water raken in het Reitdiep

Oostum – In het Reitdiep ter hoogte van Oostum (tussen Garnwerd en Dorkwerd) is donderdagmiddag een persoon te water geraakt. Hij werd door omstanders gered en daarna gereanimeerd. De persoon maakte deel uit van een groepsuitje dat aan het varen was.

Veel hulpverleners kwamen naar de plaats van het ongeval. Ambulancepersoneel en een traumateam hebben het slachtoffer ruim drie kwartier gereanimeerd. Hij is daarna met spoed naar het ziekenhuis in Groningen gebracht. Brandweerlieden assisteerden de medische specialisten.

tekst gaat verder onder de foto

Voor de omstanders en getuigen is door de politie slachtofferhulp geregeld. De mensen die het slachtoffer uit het water hebben gehaald zijn opgevangen door de hulpverleners. Het incident wordt door de politie als ernstig beschouwd en een woordvoerder laat weten dat “het er niet goed uit ziet voor het slachtoffer”.

De brandweer heeft de betrokken kano’s naar de kanoverhuurder in Wierumerschouw gebracht met een bootje. De politie zoekt uit wat er precies is gebeurd. Het slachtoffer is lange tijd onder water geweest.