Persoon komt om het leven bij ongeval in Winsum

Winsum – Een 54 jarige bestuurster van een personenauto is zaterdagavond om het leven gekomen bij een eenzijdig ongeval op de N361 bij Winsum. 

Rond half elf werden de hulpdiensten opgeroepen voor een verkeersongeval tussen Winsum en Sauwerd. Ter plaatse bleek een bestelbusje op zijn kant in de sloot te liggen. De bestuurster van het busje zat bekneld in het voertuig.

Omstanders probeerden de vrouw uit Groningen te benaderen, maar slaagden hier ondanks alle inzet niet in. De brandweerlieden van de posten Winsum, Baflo, Zoutkamp en Groningen zijn ter plaatse geweest om het slachtoffer te bevrijden. Na de redding werd het slachtoffer overgedragen aan het ambulance- en traumapersoneel.

Hulp mocht voor het slachtoffer niet meer baten. Ter plaatse werd vastgesteld dat de bestuurder om het leven was gekomen bij het ongeval. Er is nog gezocht naar meer inzittenden, maar deze werden niet aangetroffen.

De politie onderzoekt hoe het ongeval kon gebeuren. De auto kwam vanuit de richting van Winsum en is na een flauwe bocht aan de overzijde van de weg in de sloot terecht gekomen. De N361 is lange tijd afgesloten geweest tussen Winsum en Sauwerd. De ongevallenexperts doen onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeval.

Het slachtoffer is de uitbaatster van restaurant De Gouden Karper. Marjan Bonthuis was altijd een geliefd persoon en stond dichtbij de bezoekers van het restaurant. Het restaurant is de komende dagen gesloten.

Foto’s: De Vries media