Pelletkachel zet woning vol rook in Houwerzijl

Houwerzijl – Bewoners van een woning aan de Dijksweg in Houwerzijl werden gisteravond opgeschrikt door een brandlucht. Ze belden de brandweer omdat er rook in haar woning aanwezig was.

De brandweer is op onderzoek uitgegaan en ontdekte dat de coating van een schoorsteenpijp, die door de woning loopt, deels los was gelaten door de hoge temperaturen in de pijp. Dit zorgde voor een penetrante lucht en rookontwikkeling.

De brandweer heeft een nacontrole uitgevoerd en de woning laten luchten, zodat alle rook(gassen) uit de woning zouden trekken. De bewoner had zelf de buis al uit de woning gehaald. Daarna is gemeten of er koolstofmonoxide in het huis aanwezig was, maar dat bleek niet het geval. 

Tenminste één persoon is door ambulancepersoneel nagekeken. Volgens de brandweer waren er twee mensen die rook ingeademd hadden. 

Brandweer Groningen on Twitter

Houwerzijl: Twee personen zijn voor de zekerheid even gecontroleerd door de collega’s van de ambulance vanwege rookinhalatie. Bij de meting bleek er geen koolmonoxide in de woning meer te zijn. De schade lijkt mee te vallen en de bewoners kunnen weer in huis. 2/2