Pasen ronduit fris, maar wel grotendeels droog

Het laag Deirdre op de Oceaan stuurt diverse randstoringen en fronten naar ons toe, uiteindelijk trekt het laag zelf dit Paasweekend via Frankrijk naar het noordoosten weg. We zitten daardoor aan de koele kant. Deze Goede Vrijdag kan er in de ochtend eerst nog wat regen vallen, verder is het droog met wat zon en een graad of 11. Er volgt dan en fris Paasweekend met vooral op zaterdag ook regen, zondag en maandag is het overdag meest droog, maar fris met 6 tot 9 graden en in de nacht naar maandag lichte vorst.
 
Goede vrijdag:
Eerst nog wat regen, maar dat trekt weg en vervolgens wisselen zon en wolken elkaar af bij ca. 11 graden en een matige zuidoosten- tot oostenwind, kracht 3 tot 4. Aan het eind van de middag toenemend tot (vrij) krachtig, kracht 5 tot 6. In de nacht regen bij ca. 4 graden.
 
Zaterdag:
In de ochtend veel bewolking en regen bij een matige (noord)oostenwind, kracht 3 tot 4. In de middag en avond droger, maar meest bewolkt. Het wordt zo van ca. 5 graden in het noordelijk deel van de provincie, tot een graad of 8 in het zuidoostelijk deel. In de nacht een minimumtemperatuur van een graad of 2.
 
Zondag:
Het is meest droog bij een matige, geleidelijk naar noord draaiende wind, kracht 4, en gewoon koud met een graad of 5. Er is veel bewolking, maar in de middag ook kans op een enkele opklaring. In de nacht kans op lichte vorst tot zo’n -2 graden.
 
Maandag:
Eerst wisselend bewolkt, maar geleidelijk meer bewolking en later in de middag neemt de kans op wat regen toe. Het wordt zo’n 7 tot 8 graden en er staat een matige zuidoostenwind, kracht 4, aan het eind van de dag wat toenemend.
 
Verdere vooruitzichten:
De temperaturen kruipen uit het dal richting de 15 graden, maar het is wel wisselvallig.