Overgang naar zonnig weer met nachtvorst

Het Hogeland – Wat de hele winter niet lukte gaat nu wel gebeuren. Een hoog vestigt zich boven Scandinavië en daardoor krijgen we vanaf zaterdag een reeks zonnige en schrale dagen met overdag zo’n 8 graden en in de nachten lichte vorst bij. Dit lijkt aan te houden tot woensdag. Deze donderdag en vrijdag is de aanvoer nog vanaf de Noordzee en dat brengt veel bewolking en lokaal mogelkijk nog wat gemiegel.

Donderdag: Veel bewolking en zo’n 10 graden bij een zwakke tot matige wind uit noordelijke richtingen, kracht 2 tot 3. In de nacht een graad of 5.

Vrijdag: Veel bewolking en heel lokaal mogelijk een lichte bui bij zo’n 8 gaden en een matige noordoostelijke wind, kracht 3 tot 4. In de avond en nacht opklarend en temperaturen rond het vriespunt.

Zaterdag en zondag: In het weekend schraal weer bij veel zon, overdag een graad of 8 en in de nachten lichte vorst tot zo’n -4 graden. Er staat een vlagerige oostenwind die matig tot (vrij) krachtig is, kracht 4 tot 6.

Verdere vooruitzichten: Maandag en dinsdag weinig verandering bij een zuidoostenwind, vanaf woensdag iets zachter en wat meer bewolking, maar er valt ook dan weinig tot geen neerslag.