Overgang naar rustig, droog en fris weer

Het Hogeland – Het laag Marielou wat ons het natte en onstuimige weekend gaf ligt nu boven de Oostzee en geeft deze maandag nog een aantal buien en een stevige wind. Vanaf morgen neemt een hoog wat naar Scandinavië trekt het heft in handen. De wind draait naar het oosten en voert drogere en koudere lucht aan. Het wordt droog met zonnige perioden en de temperaturen dalen tot iets boven nul met in de nachten lichte vorst.

Maandag: Er trekken verspreid buien, mogelijk met hagel, over bij een krachtige tot harde noordwestenwind, kracht 6 tot 7. Met name bij een bui kan de wind even flink uithalen. Tussen de buien door de zon en het wordt maximaal zo’n 7 graden. In de nacht meest droog en een graad of 4 een afnemende wind.

Dinsdag:Zonnige perioden bij zo’n 6 tot 7 graden en een eerst nog vrij krachtige, later matige, geleidelijk naar noord draaiende wind.In de nacht temperaturen rond het vriespunt en kans op mist.

Woensdag:Eerst kans op mist, verder een afwisseling van zon en wolken (een kleine kans op een lokale bui) bij zo’n 4 graden en een matige oostenwind, kracht 3. In de nacht temperaturen rond het vriespunt.

Verdere vooruitzichten:Droog en aan de frisse kant met temperaturen overdag iets boven nul en in de nachten lichte vorst.