Ouder echtpaar belandt in de sloot bij het parkeren

Stitswerd – Ter hoogte van het ‘vliegveld’ bij Stitswerd is zondagmiddag een ouder echtpaar in de sloot beland met hun auto. Omstanders haalden de twee uit hun voertuig.

tekst gaat verder onder de foto

De man wilde zijn auto langs de weg zetten om naar de vliegshows op het vliegveldje te kijken. Liefhebbers van op afstand bestuurbare vliegtuigen en helikopter lieten hun kunsten zien op het grasveldje naast de Stitswerderweg. Vanwege de drukte waren er maar weinig plaatsen beschikbaar om te parkeren, vertelde een getuige. De auto stond net iets te ver in de berm en gleed zo op de zijkant de sloot in.

Omstanders schoten snel te hulp en hebben het tweetal uit de auto gehaald. De opgeroepen brandweer heeft de accu van het voertuig losgekoppeld waarna een berger de auto uit de sloot takelde. De schade aan het voertuig viel mee, maar het is wel meegenomen naar een garage. Het echtpaar is nagekeken door ambulancepersoneel maar liep niet meer dan een paar schrammetjes op. De hulpverleners werden door de organisatie van de vliegshow bedankt voor hun inzet met een glaasje drinken en een broodje hamburger.