‘Opsnoefweer’

We zien het hoog Oldenburgia bij IJsland. Geleidelijk gaat dit hoog naar ons toe trekken. We krijgen dan ook een paar rustige, droge en frisse dagen met kans op lichte vorst in de nacht. Tot dinsdagochtend nog wel enkele buien vanaf zee door een overtrekkende trog.

Maandag: Een afwisseling van zon, stapelwolken en enkele kortdurende buien (met grote kans op een regenboog) bij ca. 12 graden en een matige noordwestenwind, kracht 3 tot 4. In de nacht langs de kust nog een kans op een enkele kleine bui en ca. 2 graden als minimum.

Dinsdag: In de ochtend eerst nog een kleine kans op een bui, verder veel zon, ca. 12 graden en een zwakke tot matige naar noordoost draaiende wind, kracht 2 tot 3. In de nacht temperaturen rond het vriespunt.

Woensdag: Bij veel zon een graad of 10 en een matige oostenwind, rond kracht 3. In de nacht op uitgebreide schaal lichte vorst.

Verdere vooruitzichten: Donderdag fris met 9 graden, maar toenemende bewolking in de loop van de dag. Vanaf vrijdag zachter en overgang naar licht wisselvallig weer.