Oplopende temperaturen met veelal droog weer

 
Na de zomerse zondag doen we even een stapje terug, maar vanaf de Oceaan komt hoog Barbara geleidelijk dichterbij en gaan de temperaturen weer omhoog richting de zomerse 26 graden op donderdag. Veel neerslag valt niet te verwachten de eerste dagen, hooguit lokaal wat gemiegel op de maandag en dinsdag. Donderdag in de loop van de middag dan (onweers)buien die koeler weer brengen.
Maandag:
Bij een (vrij) krachtige westenwind, kracht 5 tot 6, vrij veel bewolking en lokaal wat gemiegel. Het wordt maximaal zo’n 18 graden. In de nacht een minimum van ca. 12 graden.
Dinsdag:
In de ochtend wisselend bewolkt en In de oostelijk helft van de provincie lokaal nog kans op wat gemiegel, in de middag flink wat zon bij zo’n 19 à 20 graden en een matige tot vrij krachtige westen- tot noordwestenwind, kracht 4 tot 5.  In de nacht zakt de temperatuur naar een graad of 9.
Woensdag:
 De wind stelt niet veel voor en draait in de loop van de dag naar het noordoosten. Het wordt bij flink wat zon een graad of 22. In de nacht een minimumtemperatuur van ca. 12 graden.
Verdere vooruitzichten:
Donderdag zomers warm met ca. 26 graden, in de loop van de middag (onweers)buien. Daarna wisselend bewolkt, kans op een enkele bui en ca. 19 graden, vanaf zondag waarschijnlijk weer (flink) warmer.