Onwel geworden tiener Lauwersoog alsnog overleden

Lauwersoog – De 15-jarige Luuk Bruinenberg die maandag aan het eind van de middag plots een hartstilstand kreeg tijdens een schoolreis in de haven van Lauwersoog, is alsnog overleden. Zo schrijft de school in een verklaring.

‘Vanmorgen hebben wij het droevige bericht ontvangen dat onze leerling Luuk Bruinenberg is overleden. Luuk heeft afgelopen maandag een hartstilstand gehad tijdens het schoolkamp, waarna hij is gereanimeerd en met de ambulance overgebracht is naar het ziekenhuis in Groningen. Hoewel de eerste signalen op herstel positief waren, is Luuk vanochtend alsnog overleden’ Zo schrijft het Roelof van Echten College uit Hoogeveen in een verklaring.

Schoolkamp

De jongen werd onwel na een fietsreis van Hoogeveen naar Lauwersoog, een afstand van circa 100 kilometer. Het ging om een groep van zo’n 40 leerlingen uit 3 VMBO. Vanuit Lauwersoog, zouden ze met de boot naar Schiermonnikoog gaan. De schoolgenoten werden direct na het incident opgevangen in een restaurant in de haven, om vervolgens met de bus naar Hoogeveen te worden gebracht waar ze opgevangen werden door Slachtofferhulp. Ook dinsdagmorgen was Slachtofferhulp op de school aanwezig toen er een bijeenkomst werd georganiseerd.

‘Vooralsnog hebben we geen enkele aanwijzing dat de jongen onwel is geworden door de fietstocht van 100 kilometer’, laat bestuursadviseur communicatie Martin Wering weten aan RTVNoord.

Stiltehoek

In haar verklaring vervolgt de school: ‘Onze gedachten en gebeden gaan uit naar de ouders, broers en overige familie van Luuk. Alle leerlingen van locatie Eduwiek zijn mondeling geïnformeerd door hun docent. We bieden hen de mogelijkheid om op school hulp en ondersteuning te krijgen bij het verwerken van dit verdrietige nieuws. In een stiltehoek in de school gedenken we Luuk. Leerlingen kunnen hier een persoonlijke boodschap achterlaten.’

Activiteiten die voor morgen gepland stonden, gaan niet door zo laat de school weten. Leerlingen kunnen wel gewoon naar school komen. Daar wordt voor opvang gezorgd en er komt een stilteruimte.