Onstuimig weer, kans op zware windstoten – Weersverwachting

Het is en blijft onstuimig. De zaterdag valt het mee met de wind en buien, maar zondag wordt nat en trekt de wind mogelijk aan tot storm(achtig), kracht 8 tot 9, langs de kust. Dan tot diep landinwaarts kans op zware windstoten. De modellen berekenen wel steeds een iets andere koers dus hoe het precies gaat uitpakken is nog niet te zeggen, we houden je op de hoogte!

Vrijdag:
Het wordt ca. 8 graden bij een (vrij) krachtige zuidwestenwind, kracht 5 tot 6. Verspreid vallen er buien met kans op onweer, hagel en windstoten, in de middag droger en opklaringen. In de nacht zakt de temperatuur naar een graad of 3.
Zaterdag:
Bij een matige tot vrij krachtige zuidwester, kracht 4 tot 5, is het meest droog, maar de kans op een bui (met kans op onweer en hagel) blijft bestaan. Af en toe komt de zon er bij. De temperatuur wordt ca. 7 graden. In de nacht een graad of 3 en de wind draait zuidoost.
Zondag:
Het is zwaar bewolkt en het gaat in de loop van de ochtend regenen bij een graad of 10. De wind is zuidoost en wordt krachtig boven land tot stormachtig langs de kust, kracht 6 tot 8. In de middag draait de wind geleidelijk naar zuidwest en dan kans op zware windstoten tot zo’n 85 km/u landinwaarts, langs de kust tot 100 km/u. In de nacht neemt de wind af en is het meest droog.
Maandag:
Zacht en meest grijs met af en toe regen bij een matige zuidoostenwind, kracht 4, en een graad of 12. In de avond en nacht tot hard, kracht 7, toenemende wind.
Verdere vooruitzichten:
In de loop van de week gestaag dalende temperaturen met later ook weer kans op vorst in de nachten bij meest droog weer.