Onstuimig met zaterdag kans op storm

Het Hogeland – We zien de stormdepressie Thomas bij Ierland. Deze trekt via Schotland naar Zuid-Noorwegen. Zaterdag kan het windveld bij ons zaterdag even een zuidwesterstorm geven, kracht 9. Sowieso hebben we deze vrijdag en zaterdag kans op zware windstoten, vrijdag tot zo’n 80 km/u, zaterdag tot zo’n 95 km/u. Vanaf maandag gaat zich een hoog opbouwen in onze omgeving wat gaat zorgen voor rustig en droog weer.  

Vandaag vrijdag: Overdag af en toe wat lichte regen bij een graad of 9, vanavond volgt wat intensievere regen. De zuidwestenwind is matig, maar neemt gedurende de dag steeds verder toe tot hard of stormachtig, kracht 7 tot 8. Vanaf de middag is er kans op zware windstoten tot zo’n 80 km/u. In de nacht buien en de wind neemt ietsjes af, maar de kans op zware windstoten blijft. 

Zaterdag: De wind gaat de hoofdrol spelen deze dag. Deze is zuidwestelijk en trekt aan tot stormachtig, kracht 8, later in de ochtend en in het begin van de middag mogelijke even tippend aan storm, kracht 9, met kans op zware windstoten tot zo’n 95 km/u. Later in de  middag begint de wind geleidelijk af te nemen. Verder kan er vooral in de noordelijke helft van de provincie in de ochtend wat regen vallen, in de middag is het meest droog bij een zachte 10 graden. In de avond en nacht steeds verder afnemende wind en droog bij zo’n 4 graden. 

Zondag: Vanuit het zuiden perioden met regen bij een graad of 8 en een matige tot vrij krachtige naar noordwest draaiende wind, kracht 4 tot 5. In de avond en nacht geleidelijk droger. 

Verdere vooruitzichten: Maandag nog een stevige noordwestenwind aan de achterzijde van het laag Thomas. Verder meest droog met af en toe wat zon. De temperaturen zijn nog onzeker omdat nog niet duidelijk is waar de kern van het hoog komt.