Onstuimig en nat

Het Hogeland – We zien een groot laag boven Engeland, genaamd Lysander. Deze stuurt diverse fronten en troggen naar ons toe en vooral de zondag zier er erg nat uit. Verder af en toe een stevige wind.

Vrijdagmiddagavond: Een afwisseling van een beetje zon, wolken en een bui bij ca. 17 graden en een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind, kracht 4 tot 5. In de avond veel buien met kans op onweer en windstoten bij een tot krachtig of hard aantrekkende zuidwestenwind, kracht 6 tot 7. In de nacht wordt het rustiger en droog bij ca. 12 graden als minimum.

Zaterdag: Wisselend bewolkt en een vlagerige (vrij) krachtige zuidwestenwind, kracht 5 tot 6. Bij buien soms flinke windvlagen. De buiigheid leeft weer op in de loop van de dag en het wordt ca. 17 graden. In de avond aanhoudend kans op een bui, in de nacht gaat het regenen.

Zondag: Een actieve randstoring trekt over Nederland en geeft de hele dag door perioden met regen bij een (vrij) krachtige zuidwestenwind, kracht 5 tot 6, en ca. 15 graden. In de avond buien.

Verdere vooruitzichten: Maandag een enkele bui en ca. 16 graden. Dinsdag veel regen, daarna minder wisselvallig, maar aan de koele kant met 13-15 graden.