Olle wiev’m zummer, maar zaterdag nog kans op veel bewolking

Tussen hoog Tanja boven Duitsland en laag Benno bij IJsland staat een zuidwestelijke stroming. Dit weekend wordt de stroming diep zuidelijk, de lucht komt helemaal vanaf de Canarisch Eilanden, als tropische storm Ophelia vanaf de Azoren richting Ierland trekt. We krijgen zondag/maandag dan te maken met veel zon en zeer warme bovenluchten op 1500 meter hoogte van 14/15 graden en dat zou zelfs in juli aan de hoge kant zijn. Op leefhoogte kan het dan ruim 20 graden worden. Op zaterdag is het echter de vraag hoe snel en ver de opklaringen vorderen vanuit het zuiden.
 
Vandaag vrijdag:
In de ochtend eerst enkele opklaringen, gevolgd door meer bewolking. Het blijft echter droog en het wordt ca. 17 graden bij een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind, kracht 4 tot 5. Er volgt een zachte nacht met ca. 14 graden.
 
Zaterdag:
Er is veel bewolking, maar vanuit het zuiden naderen opklaringen. De vraag is hoe snel ze vorderen in noordelijke richting. In opklaringen wordt het een graad of 19-20, blijft het bewolkt wordt het maximaal een graad of 17. De wind is zuidwestelijk en matig tot vrij krachtig, kracht 4 tot 5. In de nacht een graad of 11 en kans op enkele mistbanken.
 
Zondag:
Nazomer! Na het oplossen van de mistbanken veel zon en de temperatuur loopt op tot 20-22 graden bij een matige zuidenwind, kracht 3 tot 4. In de nacht een minimum van ca. 13 graden.
 
Verdere vooruitzichten:
Maandag een nazomerdag bij rond de 22 graden, daarna zakt de temperatuur wat, maar het lijkt in ieder geval tot woensdag aangenaam weer en droog te blijven.