OBS de Octopus toneel bij brandweer- en EHBO-oefening

Eenrum – De EHBO vereniging uit Pieterburen heeft maandagavond samen met de brandweer van Wehe-den Hoorn geoefend in het schoolgebouw van OBS de Octopus in Eenrum.

Scenario

Een aantal hangjongeren waren met hun auto aan het racen op het schoolplein van de Octopus. Door de gladheid raakte de auto in de slip en kwam het op zijn kant tegen de voordeur van het schoolgebouw aan. Hierbij werd ook een omstander geplet. Door de dreun tegen het gebouw, waar op dat moment een ouderavond bezig was, raakten enkele plafonddelen los, waarna deze op een aantal personen terecht kwamen. Ook een schilder die in het gebouw aanwezig was schrok van de klap, met het gevolg dat hij met een gasbrander een gordijn in brand stak.

De hulpdiensten werden opgeroepen voor een melding ‘mogelijke aardbeving’. Voor de brandweer was het een hele klus om zowel de brand te blussen, de mensen uit het gebouw te evacueren en de personen in het gekantelde voertuig te bevrijden. Ook de EHBO’ers hadden hun handen vol aan het grote aantal gewonden.

Al met al konden beide disciplines spreken van een geslaagde oefening. Na afloop werd in de voetbalkantine van VV Eenrum de inzet geëvalueerd en konden de disciplines elkaar vragen stellen. Van een geslaagde oefening kan zeker gesproken worden.

Foto’s: 112 Hogeland