Nuver weekendweer

Dankzij het hogedrukgebied met de naam Ludwiga blijft het voorlopig droog en flink zonnig, al kan de zondag qua zon enigszins tegenvallen. Dit weekend ligt de kern van Ludwiga ten noordwesten van ons en hebben we te maken met een noordcomponent in de aanvoer, waardoor de temperatuur geen hoogstandjes zal maken. Na het weekend komt de kern van Ludwiga ten oosten van ons en lopen de middagtemperaturen bij een zuid(oostelijke) aanvoer op tot (ruim) boven de 15 graden, veurjoar!

Vrijdag:
Bij een matige noordooster, kracht 3 tot 4, wordt het een graad of 13 bij flink wat zon. In de nacht naar zaterdag kunnen er lokaal mistbanken ontstaan en zakt de temperatuur richting het vriespunt met vorst aan de grond.

Zaterdag:
Er is sluierbewolking, maar de zon is er verder goed bij. De wind is matig, kracht 3, en komt uit noord tot noordoost. Het wordt ca. 12 graden. In de nacht zakt de temperatuur weer richting nul.

Zondag:
Bij een matige noord- tot noordoostenwind, kracht 3, een afwisseling van zon en wolken. Met name in het oosten van de provincie is er kans op meer hardnekkige bewolking. Afhankelijk van de zon zo 10-13 graden. In de nacht opklarend en temperaturen rond het vriespunt.

Maandag:
Veel zon en bij een matige zuidoostenwind loopt de temperatuur op richting de 15 graden.

Verdere vooruitzichten:
Droog, flink wat zon en erg zacht.