Nog even stilte voor de lange storm

Het Hogeland – Alle ogen zijn gericht op de zondag, als een uitdiepende en actieve randstoring, genaamd Ciara, de Noordzee optrekt. Ciara gaat niet allen veel regen geven, maar ook veel wind. Langs de kust kan er een zware storm komen te staan, kracht 10. Verder is er zondag overal in de provincie kans op zeer zware windstoten, van 100-120 km/u. oppassen dus! Ook de dagen erna onstuimig!

Vrijdag: De zon gaat erbij komen en het wordt een graad of 7 bij een matige zuidoostenwind, kracht 3 tot 4. In de nacht een graad of 2 als minimum.

Zaterdag: In de ochtend droog met nog wat zon, in de middag bewolkt en af en toe een beetje regen bij zo’n 9 graden en een naar zuidwest draaiende wind, kracht 3 tot 4. In de nacht gaat de wind toenemen tot krachtig of hard, kracht 6 tot 7.

Zondag: Een zeer onstuimige dag met veel regen en wind, de wind is in de ochtend stormachtig, kracht 8 met zware windstoten tot zo’n 80 km/u. In de middag neemt de zuiden- tot zuidwestenwind langs de kust verder toe tot een volle storm, kracht 9, mogelijk zware storm kracht 10! Landinwaarts wordt de wind hard tot stormachtig, kracht 7 tot 8. Bij het passeren van het koufront in de avond treden de zwaarste windstoten op, deze kunnen oplopen – ook verder landinwaarts – naar zo’n 120 km/u. Daarna wordt het ietsje rustiger en draait de wind west, maar blijft (storm)achtig, kracht 8 tot 9, met zware windstoten.

Verdere vooruitzichten: Het blijft zeer onstuimig en guur met een stormachtige westenwind en (zeer) zware windstoten. Verder kans op winterse neerslag, tussen de buien door de zon. Maandag een graad of 8, dinsdag en woensdag zo’n 5-6 graden overdag. Vanaf donderdag wordt het dan eindelijk rustiger.