NL alert en luchtalarmtest aankomende maandag

HET HOGELAND – Maandag vijf december zendt de overheid rond 12:00 uur een NL-alert test uit, dit doet zij enkele malen per jaar. Hierdoor kan men kijken of zijn of haar telefoon goed ingesteld staat om NL-Alert te ontvangen. Dit valt tegelijk met de luchtalarm test die elke eerste maandag van de maand gaat.

NL-Alert

Bij een noodsituatie in jouw omgeving wil je weten wat je moet doen. Daarom is er NL-Alert. Als bij jou in de buurt een ramp gebeurt, dan ontvang je een tekstbericht op je mobiel. Hierin staat precies wat er aan de hand is en wat je op dat moment het beste kunt doen.

Met NL-Alert kan de overheid mensen heel gericht alarmeren en informeren tijdens een ramp bij hun in de buurt. In het bericht staat wat er aan de hand is en wat je op dat moment het beste kunt doen. Bijvoorbeeld dat je bij een brand ramen en deuren moet sluiten, of dat je bij een terroristische aanslag uit het gebied moet blijven. Alle providers zenden NL-Alert uit via al hun netwerken. En je ontvangt NL-Alert óók als het netwerk overbelast is.

Hoe ontvang ik NL-Alert?

De NL-Alert instelhulp geeft aan of jij je mobiel kunt instellen voor NL-Alert. Steeds meer mobiele telefoons zijn automatisch ingesteld om NL-Alert te ontvangen. Op sommige toestellen, zoals de iPhone, moet je dit nog zelf doen. Ga nu naar de instelhulp en stel je mobiel in.

Foto: NCTV