Nieuwe flitspaal in Adorp: werkt hij wel of niet?

Adorp – Het is menig automobilist vast opgevallen dat er maandagmorgen een nieuwe flitspaal is geplaatst in Adorp. Aan de noordzijde van het dorp staat een grote, dikke paal van het Openbaar Ministerie.

Gisteravond kwam dorpsbelangen Adorp bijeen. De groep was blij verrast toen ze zagen dat er een nieuwe flitspaal stond in hun dorpje. De belangengroep maakt zich al tijden hard voor een veiligere voetgangersoversteekplaats bij de stoplichten, maar wisten niet dat er een flitspaal geplaatst zou worden. Ook het college van de gemeente Winsum wist niet van de komst van het apparaat af. 

De paal doet denken aan een exemplaar dat ook op het Pleiadenplein in de stad Groningen staat. Die flitst zowel op rood licht als op te hoge snelheid. 

Politie

Of de flitsmachine al in gebruik is, weten we niet. Een belletje naar de politie Noord Nederland levert weinig op. Ze verwijzen ons door naar het parket CVOM van het Openbaar Ministerie, die gespecialiseerd zijn in verkeerszaken. Een telefoontje daarheen levert evenmin iets op. Weer worden we doorverwezen, nu naar het Openbaar Ministerie zelf. Die nemen de telefoon niet op en dus blijven de vragen onbeantwoord.

Wordt vervolgd.