Nazomerweer

We krijgen een paar prachtige nazomerdagen dankzij hoog Hanneke. Deze vrijdag nog veel bewolking, maar zaterdag dan volop zon en ca. 22 graden, zondag er nog een paar graden bij. Vanaf zondagavond verliest hoog Hanneke haar invloed op ons weer en gaan we over op een wisselvallig weertype bij normale temperaturen voor de tijd van het jaar.

Vrijdag: Er staat een zwakke westenwind en er is veel bewolking bij ca. 18 graden als maximum. In de avond gaat de wind naar oostelijke richtingen draaien en wordt het helder. Minimumtemperaturen zo rond de 7 graden en kans op mistbanken.

Zaterdag: Volop zon, ca. 22 graden en een matige zuidoostenwind, kracht 3 tot 4. ‘t kon minder zeggen we dan! In de nacht een graad of 10.

Zondag: Het dagrecord voor 22 september staat op 28,8 graden, behaald in 2006. Dat gaan we niet halen, maar bij veel zon en een matige zuidoostenwind, kracht 3 tot 4, loopt het kwik op naar zo’n 23 tot 25 graden en dat is hoog. In de avond en nacht gaat de bewolking toenemen, draait de wind geleidelijk naar zuidwest en neemt de kans op een bui toe.

Verdere vooruitzichten: Bij een zuidwestelijke stroming wisselvallig weer bij temperaturen zo tussen de 17 en 20 graden.