Nazomers weer

September gaat op de zomerse toer, met komende dinsdag/woensdag kans op 30 graden. Is dat bijzonder? Ja, maar ook weer niet heel bijzonder. Het maandrecord in onze provincie voor september staat op 32,6 graden, gemeten op 5 september 1949 en op de 2e plek staat 16 september 1947 met 32 graden. Deze vrijdag al veel zon, maar nog geen hitte, zaterdag meer bewolking en in de middag/avond kans op een lokale bui, vanaf zondag dan steeds meer zon en warmer.

Vrijdag: Flink wat zon, een matige zuidwesten- tot westenwind, kracht 3 tot 4, en zo’n 20/21 graden als maximum. In de nacht ca. 9 à 10 graden als minimum.

Zaterdag: De dag begint met flink wat zon, maar geleidelijk neemt de bewolking toe en is er kans op een lokale bui, maar veel stelt het allemaal niet voor. De temperatuur loopt op tot zo’n 20 graden bij een matige tot vrij krachtige westenwind, kracht 4 tot 5. In de nacht droog en een graad of 11 als minimum.

Zondag: Eerst nog veel wolken, maar in de loop van de dag steeds meer zon en bij een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind, kracht 4 tot 5, wordt het tot zo’n 23 graden.

Verdere vooruitzichten: De wind gaat maandag naar oost- tot zuidoost en er stroomt steeds warmere lucht naar ons toe. Bij veel zon en een matig windje wordt het maandag tot zo’n 27 graden, op dinsdag en woensdag gaat het richting de 30 graden.