Navigatie niet geüpdatet; vrachtwagen muurvast in de modder

Mensingeweer – Een Spaanse vrachtwagenchauffeur heeft de nacht van vrijdag op zaterdag in zijn combinatie door moeten brengen in de modder bij Mensingeweer. De TomTom van de trucker had aangegeven dat hij rechtdoor moest over de N361, maar de navigatie was niet geüpdatet en dus stond de nieuwe rondweg om Mensingeweer nog niet in het systeem.

Tolk

Pogingen om de vrachtwagen uit zijn benarde positie los te rijden mislukte. In zijn onmacht belde de beroepschauffeur de politie, die ter plaatse kwam. Agenten konden moeilijk met de Spanjaard communiceren omdat de man geen Nederlands en Engels sprak. Middels een tolk via de telefoon konden de dienders uiteindelijk met de man praten.

Muurvast

Zijn combinatie stond muurvast in de modder en kon geen kant meer op. Een berger moet er aan te pas komen om de truck inclusief trailer los te trekken. De agenten belden de sleepdienst, maar die gaf aan dat de man in samenspraak met zijn werkgever en verzekering de berger moest inschakelen in verband met de betaling. Dit lukte uiteindelijk pas na een halve dag.

Geen alcohol in het spel

Omdat dit schijnbaar niet lukte heeft de trucker de nacht moeten doorbrengen nabij het pittoreske Mensingeweer. De chauffeur heeft moeten blazen, maar de agenten konden geen strafbare feiten ontdekken. 

[17/11/’17] Navigatiefoutje: vrachtwagen rechtdoor van viaduct af

https://112-hogeland.nl/navigatie-geupdatet-vrachtwagen-muurvast-modder/ www.facebook.com/112hogeland ©112Hogeland – Ingmar Vos