Natte boel

Boven ons hoofd botst de koele lucht uit het westen tegen de warme lucht en op die scheidingslijn ontstaan flinke buien. Pas donderdag in de loop van de dag wordt het duidelijk droger en komen er opklaringen. Daarna volgt een periode met enigszins wisselvallig en relatief koel weer, al zal de zon zich ook laten zien. Vanaf zondag lijkt het te gaan verbeteren, maar dat is nog ver weg.
 
Woensdag:
Een meest grijze dag met in tussenpozen regen. Af en toe kan het even stevig plenzen en er  is kans op onweer. Er staat een matige, later op de dag vrij krachtige noord- tot noordoostenwind, kracht 5. De warme lucht wordt pas in de avond echt verdreven, maar in de regen wordt het niet veel warmer dan een graad of 20. Breekt de zon door schiet de temperatuur direct omhoog. In de nacht nog steeds af en toe regen en ca. 13 graden.
Donderdag:
In de ochtend nog veel bewolking en af en toe regen, in de middag meest droog en enkele opklaringen. Bij een meest matige naar west draaiende wind, kracht 3 tot 4, wordt het een graad of 18 of 19. In de nacht droog en een graad of 9, kans op mistbanken.
Vrijdag:
Zon en wolken wisselen elkaar af bij een matige wind uit noordelijke richtingen, kracht 3. Vooral in de middag kan er verspreid een bui vallen. Het wordt zo’n 19 graden. In de nacht een graad of 10.
Verdere vooruitzichten:
Zaterdag naast zon enkele buien en ca. 18 graden, zondag droger en wat warmer; een trend die lijkt door te zetten begin volgende week.