Nat en zacht weekend, voorlopig de laatste?

Nog steeds ligt Hoog Angela bij Ierland en regelmatig trekken er storingen zo vanaf IJsland zuidoostwaarts Europa in. Ook dit weekend is dat zo en we krijgen dan ook een nat weekend met vrij veel wind, vooral op zondag als er weer zware windstoten kunnen optreden. Zo eind van volgende week lijkt dan eindelijk het stromingspatroon te gaan veranderen met mogelijk een overgang naar een meer winters weertype. 

Vrijdag:Grijs met af en toe wat gemiegel bij een graad of 8 en een matige tot vrij krachtige noordwestenwind, kracht 4 tot 5. In de nacht een graad of 6 en verder weinig verandering. 

Zaterdag: Van de regen in de drup… Vanuit het noordwesten gaat het in de ochtend regenen bij een krachtige noordwestenwind, kracht 6. In de middag gaat de regen over in verspreid enkele buien bij een graad of 7. In de nacht ook een graad of 7 en nog een enkele bui. Aan het eind van de nacht trekt een nieuw regengebied onze provincie binnen en de westen- tot noordwestenwind  trekt aan tot hard. kracht 7.

Zondag: De dag begint regenachtig bij een harde westen- tot noordwestenwind, kracht 7, met kans op zware windstoten tot zo’n 85 km/u. Het is zacht met een graad of 8 of 9. In de middag gaat de regen over in buien, de wind blijft doorstaan. In de avond en nacht stroomt er vooral op hoogte koudere lucht binnen en kunnen de buien meer en meer een winterse lading bevatten. De wind neemt iets af, maar blijft stevig doorwaaien met kracht 6.

Verdere vooruitzichten: Maandag wat zon, maar ook, vooral in de oostelijke helft van onze provincie, kans op een bui met mogelijk winterse lading bij een graad of 4 en (vrij) krachtige noordwestenwind. Dinsdag meest droog en iets zachter, daarna mogelijk geleidelijke overgang naar “vuil” winterweer.