Na zomerse woensdag wisselvallige week

Ook deze woensdag hebben we in onze provincie zomers weer, de buien weten ons niet bereiken. Dat wordt de komende dagen anders en het wordt ook een stuk koeler met op vrijdag maar nog zo’n 17 graden. Ook het weekend lijkt wisselvallig te gaan verlopen.
 

Vandaag woensdag:

Bij flink wat zon loopt de temperatuur weer op tot zo’n 26 graden in de oostelijke helft van de provincie. Rond Lauwersoog wordt het zo’n 22 tot 23 graden. Er staat een matige oosten- tot noordoostenwind, zo rond kracht 3. In de nacht ene graad of 13 en toenemende bewolking.

 
Donderdag:
Vanuit het zuidwesten trekken buien over en die nemen ook een stuk koelere lucht met zich mee. Het kan af en toe flink plenzen en er kan een klap onweer bij zitten. Het wordt maximaal nog zo’n 21 graden bij een zwakke veranderlijke, later in de middag naar westelijke richtingen draaiende en tot matig toenemende wind. In de nacht meest droog en afkoeling naar ca. 10 graden.
 
Verdere vooruitzichten:

Vrijdag wisselen zon, wolken en verspreid een bui elkaar af bij zo’n 17 graden. Zaterdag lijkt het meest droog te blijven bij wel een stevige wind, zondag weer natter bij 18 tot 20 graden.