ATB De Marne begonnen met aanleg parcours

LAUWERSOOG – De stichting MTB Lauwersmeer is begonnen met de aanleg van een MTB baan (mountainbike) in de bossen van Lauwersoog. Gisteren bezochten Staatsbosbeheer en de gemeente, als belangrijkste partners, de aanleg van de baan.

Vorig jaar is door Lars Kram en Alice Buijsert de stichting ATB De Marne opgericht. Dit om het gebied te promoten en meer mensen naar Lauwersoog te krijgen. De baan wordt aangelegd en onderhouden door enthousiaste vrijwilligers uit de regio.

13 kilometer

Het doel is om de baan zo’n 13 kilometer lang te maken. Staatsbosbeheer heeft al een groot deel aangewezen dat gebruikt kan worden. Het wachten is nog op toestemming en medewerking van defensie. Samen met Beleef Lauwersoog zullen er nog diverse extraatjes aan de baan toegevoegd worden die beschikbaar worden voor de gebruikers van de baan, denk aan een bandenpomp en hogedrukspuit.

Vrijwilligers

Voor de aanleg van de baan zijn vrijwilligers uit heel Nederland hard bezig om bomen om te zagen en een mooi pad aan te leggen. Er zijn echter nog wat mensen nodig die, al is het een paar uurtjes per week, willen helpen met de aanleg van de baan. Aanmelden kan via de website van MTB Lauwersmeer.

De wethouder van De Marne en de boswachter van Lauwersoog waren gisteren aanwezig bij de aanleg van het parcours. Gemeente De Marne subsidieert het project, dat met veel enthousiasme werd ontvangen door de ambtenaren. De hoop is dat de baan media maart 2017 klaar is.

Foto: Ingmar Vos / 112 Hogeland