Motorrijder onderuit in beruchte bocht Warfhuisterweg

Warfhuizen – Op de Warfhuisterweg tussen Wehe-den Hoorn en Warfhuizen is vrijdagmiddag een motorrijder onderuit gegleden. Hij kwam daarna in een sloot terecht.

De motorrijder reed in een groep van drie en kwam uit de richting van Warfhuizen. In de tweede scherpe bocht bij de luchtwachttoren gleed hij uit. De motorrijder klapte hard op de grond en gleed daarna de sloot in. Hij liep daarbij letsel op aan zijn arm en heeft mogelijk nekletsel opgelopen. Hulpdiensten hebben de nek van de man gefixeerd en hem daarna naar het ziekenhuis in Groningen vervoerd. 

tekst gaat verder onder de foto

De motor raakte bij de glijpartij een gaspaaltje van Enexis. Agenten hebben de gasbeheerder op de hoogte gebracht nadat duidelijk was dat er geen gas lekte. De motor is flink beschadigd geraakt en moest door een bergingsbedrijf uit de sloot worden gevist. 

In de beruchte bocht zijn al vaker motorrijders onderuit gegaan. Begin dit jaar raakte een motor zwaar beschadigd bij een ongeval en ook in augustus vorig jaar raakte een motorrijder gewond bij een eenzijdig ongeval in de bocht.