Motoren botsen bij grasbaanraces Uithuizen; coureur gewond

Uithuizen – Op het terrein van de internationale grasbaanraces in Uithuizen is zaterdagavond tijdens de race een ongeval geweest tussen twee motorrijders. De twee kwamen door onbekende oorzaak met elkaar in botsing.

Volgens de politie zijn de beide coureurs gewond geraakt toen zij tijdens de race met elkaar in botsing kwamen. Meerdere ambulances, alsmede de traumahelikopter, kwamen ter plaatse om hulp te bieden aan de twee slachtoffers. De race werd vanwege het incident stil gelegd.

In ieder geval één van de onfortuinlijke coureurs is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Volgens omstanders gebeurde dit onder begeleiding van politiemotoren. De tweede motorrijder is ter plaatse behandeld en gecontroleerd. Het is niet bekend of deze ook nog naar het ziekenhuis gaat of is gebracht.

Politie Groningen on Twitter

Niet twee, maar één bestuurder is met letsel naar het ziekenhuis gebracht. De tweede bestuurder is/wordt ter plaatse door de hulpverlening gecontroleerd en onderzocht. Wellicht dat hij nog naar het ziekenhuis gaat, dat is nu niet bekend.