Motor in de sloot: twee gewonden

Bedum – Op de Wolddijk nabij Bedum is donderdagavond een motorrijder te water geraakt. Hij en een andere opzittende, een vrouw, raakten bij het ongeval gewond.

Twee motorrijders waren aan het touren tot het op de Wolddijk mis ging. In een bocht, die vaak verkeerd wordt ingeschat volgens een omwonende, zag de achterste motorrijder ineens een stofwolk. Zijn voorganger was verdwenen en bleek in de sloot te zijn gereden. Direct schoot hij de twee opzittenden van de motor te hulp door in de sloot te springen. Een door het harde remmen geattendeerde omwonende kwam ook aansnellen om hulp te verlenen. 

Twee ambulances kwamen met spoed ter plaatse. De ambulancemedewerkers hebben zich over de twee gewonden ontfermd en ze later naar het ziekenhuis in Groningen gebracht. De ongevallenanalyse van de politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. 

tekst gaat verder onder de foto

De Wolddijk

Vroeger, heel vroeger, waren de bochten niet te vinden op de Wolddijk. Zoals de naam al doet vermoeden is de weg gelegen op een dijk die de landerijen en boerderijen moest beschermen. Ooit brak de dijk en ontstond er een groot gat, waarna men besloot om de dijk om te leggen. Sindsdien zit er een U vormige knik in de weg en zijn er dus vier scherpe bochten op de Wolddijk te vinden. Het gaat volgens buurtbewoners vaker mis in de bochten, zoals ook donderdagavond.