Mooie maandag, dinsdag koufront met buien

Het Hogeland – Eerst een terugblik op maart. Deze maand was winderig, veel te nat, maar ook flink te zacht. De gemiddelde temperatuur kwam uit op 7,4 graden regen 5,3 normaal. De neerslag was met 119 mm ruim 2x zoveel dan normaal (53 mm) en de zon zagen we met 112 uren gemiddeld wat minder dan normaal (130 uren).

April begint prima deze maandag met volop zon, dinsdag trekt in de middag een koufront over waarna het aan de koele kant wordt met enkele buien.

Maandag: Volop zon bij een matige oostenwind, kracht 3 tot 4, en zo’n 11 of 12 graden. In de nacht helder en een graad of 3.

Dinsdag: In de ochtend naast zon toenemende bewolking bij een naar ca. 15 graden oplopende temperatuur en een matige naar zuid draaiende wind, kracht 3 tot 4. In de middag gaan er buien vallen als het koufront overtrekt. Deze buien kunnen flink uitpakken met kans op hagel, onweer en windstoten. Pas in de avond komt het front echt door en is de wind naar west en stroomt de veel koelere lucht binnen. In de nacht een graad of 5 en nog steeds enkele buien.

Woensdag: Zon, wolken en enkele buien wisselen elkaar af bij ca. 10 graden en een matige zuidwestenwind.

Verdere vooruitzichten: Aan de koele kant met af en toe wat regen of enkele buien. In het weekend droger, stabieler en zachter.