Mogelijk mistige, rustige en koude jaarwisseling

Het Hogeland – Het hoog Wiltrud trekt zuidoostelijk weg, maar er onstaat een nieuwe kern boven Engeland en die ligt met Oud&Niew precies boven Nederland. Het is dan zeer rustig weer en samen met de flinke afkoeling en de vuurwerkdampen kan dat weleens dichte mist gaan geven met Oud&Nieuw. Verder is het deze week droog, vanaf vrijdag kan er weer wat regen gaan vallen.

Maandag: De zon is er goed bij en het wordt zo’n 6 graden bij een tot (vrij) krachtig toenemende zuidwestenwind, kracht 5 tot 6. In de nacht bij een noordwesten wind een graad of 4.

Oudjaarsdag: Bij een zwakke tot matige noordwestenwind perioden met zon en met tot zo’n 8 graden is het zacht. In de avond valt de wind weg en koelt het snel af richting het vriespunt. Om middernacht ligt de temperatuur rond het vriespunt en de kans op mist is groot, zeker ook met alle vuurwerkdampen die niet weg waaien.

Nieuwjaarsdag: Eerst nog kans op mist, maar de zon lijkt er in de middag bij te komen. Het wordt zo’n 3 tot 4 graden bij een zwakke tot matige zuiden- tot zuidwestenwind, kracht 2 tot 3. In de nacht lichte vorst met ca. – 2 graden.

Verdere vooruitzichten: Donderdag zonnige perioden, maar duidelijk meer wind en zo’n 4 graden. vrijdag kans op wat regen. Er zit nog geen winter in de kaarten, de hogedrukgebieden liggen allemaal te zuidelijk.