Mobiele Eenheid oefent in Marnehuizen

MARNEHUIZEN – De BraTra-eenheid van de Mobiele Eenheid (ME) heeft afgelopen week geoefend op het oefenterrein de Marnewaard en in het oefendorp Marnehuizen.

De BraTra-eenheid is een bepaalde gespecialiseerde eenheid binnen de Mobiele Eenheid. De groep is getraind om brand- en traangas af te schieten, mocht dat nodig zijn. Om hun competenties op orde te houden wordt er om de zoveel tijd geoefend.

Mobiele Eenheid

Elke groep binnen de Mobiele Eenheid heeft de beschikking over ten minste één traangasshutter. De politie vond de Marnewaard een prima locatie om te oefenen. De Mobiele Eenheden uit Groningen, Friesland en Drenthe (Noord Nederland) zijn wezen oefenen op Lauwersoog.

Afgelopen week hebben de traangasschutters van de eenheid Noord Nederland hun competenties onderhouden. Het militaire oefenterrein Marnewaard was hiervoor een prima locatie. Elke groep binnen de Mobiele Eenheid (ME) heeft in ieder geval 1 schutter. #politienoordnederland #instapolitie #instacops #instapolice #politie #police #cops #Groningen #Friesland #Drenthe #Flexteam #PolNN #waakzaam #dienstbaar #ME #mobieleeenheid #traangas #Marnewaard

384 Likes, 5 Comments – Politie Noord-Nederland (@politienoordnederland) on Instagram: “Afgelopen week hebben de traangasschutters van de eenheid Noord Nederland hun competenties…”