Minder goed einde motorsportweekend Eenrum

EENRUM – Het motorsportweekend in Eenrum dat op zaterdag zo goed begon, is geeïndigd in een deceptie. De Grand Prix kon door de regen niet doorgaan zondag.

Het ging zondag goed tot aan de training. Er viel dusdanig veel regen dat het voor coureurs niet meer verantwoord was om te racen. In eerste instantie leek de race toch door te kunnen gaan, maar na een testronde van Theo Pijper en Richard Hall besloot de organisatie de race toch af te gelasten. Morgen (maandag) gaat (als alles mee zit qua weer) de race verreden worden om 11 uur.

Baandienst

Na de eerste regenval heeft de baandienst zijn uiterste best gedaan om de grasbaan weer in goede staat te krijgen. Dat leek ook te lukken, maar na een tweede en zelfs derde en vierde regenbui was de baan niet meer te redden. Ondanks dat, petje af voor de mensen van de baandienst!

Trekker-race

Het enige wat voor het publiek gedurende 6 spannende uren te zien viel waren racende trekkers. Veel mensen zijn tot aan het officiële afgelastings bericht op het sportpark in Eenrum gebleven, waar de organisatie respect voor toonde.

Foto’s Ingmar Vos / 112 Hogeland