Meest grijs, op zaterdagmiddag veel wind

Het Hogeland – Het is al dagen saai en grijs weer. Zaterdag is het even wat onstuimiger als een laag over de Noordzee naar Scandinavië trekt en bij ons in de middag zorgt voor regen en flink wat wind. Daarna komen we opnieuw onder hogedrukinvloed (op de verkeerde plek) en Oud&Nieuw lijkt dan ook droog, maar wel grijs te gaan verlopen.

Vandaag vrijdag:
Het is grijs en saai weer met soms wat licht gemiegel bij een graad of 7 en een meest zwakke zuidwestenwind. In de nacht een minimum van ca, 5 graden.

Zaterdag:
In de ochtend is het droog, maar grijs. In de middag gaat het regenen bij een zachte 10 graden. De wind is eerst nog matig en zuidwestelijk, maar neemt in de middag toe tot hard (kracht 7), en draait naar noordwest, met kans op zware windstoten van zo’n 75 km/u. later in de avond geleidelijk afnemend en dan ook weer droog. In de nacht een graad of 6.

Zondag:
Bij een matige westen- tot noordwestenwind, kracht 3 tot 4, veel bewolking maar droog bij een graad of 8. In de nacht kans op lokaal wat licht gemiegel bij zo’n 5 graden.

Oud&Nieuw:
Droog maar grijs bij zo’n 8 graden overdag en een graad of 6 om middernacht bij een matige zuidwesten- tot westenwind, kracht 3 tot 4.